Σπηλαιο Αντιπαρου


Περιγραφή

Στην Αντίπαρο, σε υψόμετρο 350 μέτρων, στέκεται η είσοδος του ομώνυμου ιστορικού σπηλαίου. Κατηφορικό και καταστόλιστο, φιλοξενεί στο εσωτερικό του πολλές επώνυμες υπογραφές.


Στις αρχές του έκτου αιώνα π.Χ. το επισκέφθηκε ο Αρχίλοχος, ο λυρικός ποιητής από την Πάρο. Αργότερα αποτέλεσε καταφύγιο για τους Μακεδόνες στρατηγούς που συνωμότησαν ενάντια στον μέγα Αλέξανδρο. Τα Χριστούγεννα του 1673, ο Γάλλος πρέσβης στην Κωνσταντινούπολη Μαρκήσιος Ντε Νουαντέλ με την πολυάριθμη ακολουθία του, τέλεσαν μια κατανυκτική λειτουργία με το φως εκατοντάδων κεριών. Χρησιμοποίησαν στο τελετουργικό ένα σταλαγμίτη, που από τότε ονομάζεται αγία τράπεζα. Μια λατινική επιγραφή σε αυτόν διασώζει το γεγονός.


Όποιος περνούσε από το σπήλαιο, άφηνε χαραγμένο και το πέρασμά του. Παρόλο που οι Γερμανοί, στην διάρκεια της κατοχής, κατέστρεψαν μέρος του σπηλαίου σπάζοντας σταλακτίτες, δεν κατάφεραν να αλλοιώσουν την ομορφιά του.

Στο σπήλαιο μπορεί κανείς να ανεβεί με αυτοκίνητο ή με το κοινοτικό πούλμαν. Στην είσοδό του υπάρχει το εκκλησάκι του Aη Γιάννη του Σπηλιώτη.


Ώρες λειτουργίας 10:00' - 15:30' καθημερινά

Τιμή εισιτηρίου 3,50

Διάρκεια επίσκεψης 20-30 λεπτά

Μήκος τουριστικής διαδρομής 200 μέτρα

Περιοχή Αντίπαρος, 84007 Κυκλάδες
Δημοσιεύθηκε: 1 Ιουν. 2010
Προστέθηκε από: MyTraveler

Πού να μείνω

καταλύματα που βρίσκονται στην γύρο περιοχή


Περισσότερες ιδέες για το ταξίδι σας

πλησιέστερα σημεία ενδιαφέροντος