Παραλία Άγιος Γεώργιος - Φολέγανδρος


Περιγραφή

Σχετικά μεγάλη και δημοφιλής παραλία με άμμο, βότσαλο και πεντακάθαρα νερά που βρίσκεται στην βόρεια ακτή του νησιού, σχεδόν στο βορειότερο σημείο του, στο βάθος ενός όρμου. Είναι εκτεθειμένη στο βοριά. Αν και υπάρχουν 2-3 κτίσματα, η περιοχή είναι ακατοίκητη και η παραλία σχετικά ερημική. Υπάρχουν αρμυρίκια που προσφέρουν την σκιά τους τις μεσημεριανές ώρες. Επειδή δεν υπάρχει κανενός είδους οργάνωση εδώ πρέπει να φροντίσετε για τα απαραίτητα (νερό, αντηλιακό, ομπρέλα, καπέλο, φάρμακα και φαγητό). 

Σε μικρή απόσταση από την παραλία είναι το κάτασπρο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου, από το οποίο πήρε το όνομά της η παραλία. Επίσης ακολουθώντας ένα μικρό μονοπάτι μπορείτε να πάτε στην θέση «Κάστελος» όπου υπάρχουν ερείπια αρχαίας πόλης. 

Πρόσβαση γίνεται με τα πόδια από ένα λιθόστρωτο μονοπάτι που υπάρχει και ξεκινάει λίγο μετά την εκκλησία του Αγίου Ανδρέα στην 'Ανω Μεριά ή ακολουθώντας ένα χωματόδρομο από την 'Ανω Μεριά (10 έως 15 λεπτά). Στην παραλία οδηγούν και άλλα μονοπάτια που ξεκινούν από διάφορα σημεία μετά την 'Ανω Μεριά. Φυσικά πολλοί επισκέπτες έρχονται και με τα καραβάκια που κάνουν τον γύρο του νησιού. Ιδανική παραλία για γυμνισμό, ψάρεμα και ψαροντούφεκο.

  • Αμμουδιά
  • Βότσαλο
  • Ερημική Παραλία
  • Πλαζ Γυμνιστών
Δημοσιεύθηκε: 26 Ιουλ. 2015
Προστέθηκε από: MyTraveler

Πού να μείνω

καταλύματα που βρίσκονται στην γύρο περιοχή


Περισσότερες ιδέες για το ταξίδι σας

πλησιέστερα σημεία ενδιαφέροντος