Αρχαιολογικό μουσείο Ολύνθου

Όλυνθος αρχαιολογικός χώρος Χαλκιδική


Περιγραφή

Το μουσείο άνοιξε τον Ιούλιο 1998 σε ένα κτίριο στον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Ολύνθου, 5 χλμ. από τα Μουδανιά, Χαλκιδική.

Τα ανασκαφικά ευρήματα βρίσκονται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πολύγυρου. Το Μουσείο Ολύνθου έχει μόνο οπτικοακουστικό υλικό, σκοπός του οποίου είναι να δώσει στους επισκέπτες μια ολοκληρωμένη εικόνα του αρχαιολογικού χώρου της Ολύνθου, ξεκινώντας με την ιστορία της πόλης και συνεχίζοντας με μια περιγραφή της ανασκαφής και της αποκατάστασης.


Οι επισκέπτες μαθαίνουν ότι η πόλη χτίστηκε με το Σχέδιο Ιπποδομενέα (δυο φαρδιές λεωφόροι αποτελούμενες από δέκα (τετράγωνα) σπίτια, και ένα αποχετευτικό σύστημα ανά πέντε σπίτια). Ένα τυπικό σπίτι της Ολύνθου πήρε το σχήμα πάστας (ένα τετράγωνο, διώροφο οίκημα με δωμάτια που βλέπουν σε μια καλυμμένη εσωτερική αυλή) και χτίστηκε με πέτρες και πυλό, με το εποικοδόμημα να είναι από άψητα τούβλα ενισχυμένα με ένα ξύλινο πλαίσιο. Στα περισσότερα σπίτια, το πάτωμα είναι από συμπιεσμένη γη, αλλά τέσσερα από αυτά έχουν μωσαϊκά πατώματα από χαλίκι και ασβέστη.

Οι φωτογραφίες και τα σύντομα κείμενα περιγράφουν την τοπική οργάνωση (προετοιμασία φαγητού, αποθήκευση τροφίμων, πλέξιμο) και την οικονομική ζωή της πόλης (λιθοδομία, χωροπλαστική, αγροτουριστικές δραστηριότητες, αναψυχή, συμπόσια).


Οι επισκέπτες μπορούν επίσης να μάθουν για την πορεία των ανασκαφών, από τις εργασίες του Robinson το 1928 μέχρι τις ανασκαφές του 1990 και 1992.


Ώρες λειτουργίας: Με ραντεβού

Είσοδος: Γενική: 2 Euro

Παιδιά & ηλικιωμένοι: 0.50 Euro
Δημοσιεύθηκε: 1 Ιουν. 2010
Προστέθηκε από: MyTraveler

Πού να μείνω

καταλύματα που βρίσκονται στην γύρο περιοχή


Περισσότερες ιδέες για το ταξίδι σας

πλησιέστερα σημεία ενδιαφέροντος