Σπήλαιο Περάματος


Περιγραφή

Πλάι στην ειδυλλιακή λίμνη, τέσσερα μόνο χιλιόμετρα μακριά από την πόλη των Ιωαννίνων, στο Πέραμα, βρίσκεται το εξαιρετικά ενδιαφέρον ομώνυμο σπήλαιο. Ανακαλύφθηκε τυχαία το 1940, κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, και μετά το τέλος του, φωτογραφήθηκε για πρώτη φορά από τον Κωνσταντίνο Κασβίκη, γυμναστή και ερασιτέχνη σπηλαιολόγο.
Έτσι έμαθαν για το σπήλαιο ο Ιωάννης και η Άννα Πετροχείλου, και άρχισαν τη συστηματική εξερεύνηση και χαρτογράφησή του, ώστε να γίνει το πρώτο τουριστικά διευθετημένο στην Ελλάδα.
Αποτελείται από πολλές διαδοχικές αίθουσες και διαδρόμους στολισμένους μα σταλακτίτες, σταλαγμίτες, κουρτίνες και εντυπωσιακές κολώνες σε θαυμάσια συμπλέγματα. Το 1956 βρέθηκαν απολιθωμένα δόντια και οστά της αρκούδας των σπηλαίων.
Το σπήλαιο καταλαμβάνει έκταση 14.800 τ.μ. Η τουριστική διαδρομή είναι αρχικά κατηφορική και στο τέλος ανηφορική. Συνολικά 1.100 μέτρα. Οι ξεναγοί του σπηλαίου υποδέχονται στην είσοδο τον επισκέπτη και φροντίζουν για την άρτια ενημέρωσή του σ' αυτή την καταπληκτική έκθεση γλυπτικής της φύσης. 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 
 Σπήλαιο: Σπήλαιο Περάματος Ιωαννίνων 
Ώρες λειτουργίας: 
Χειμερινή περ.: 09:00' έως 17:00' 
Θερινή περίοδος: 09:00' έως 19:00' 

Γενικές Πληροφορίες 
Τιμή εισιτηρίου 
7,00 € Γενική είσοδος 
5,50 € Οργανωμένα γκρουπ (πάνω από 15 άτομα) 
3,50 € Φοιτητές & Μαθητές 
Ξενάγηση: ΝΑΙ 
Διάρκεια επίσκεψης: 45 λεπτά 
Μέσος χρόνος αναμονής: 15 - 20 λεπτά 
Μήκος τουριστικής διαδρομής 1.100 μ.
Δημοσιεύθηκε: 1 Ιουν. 2010
Προστέθηκε από: MyTraveler

Προσθήκη στα αγαπημένα

- Φόρμα επικοινωνίας -


Αποστολή email

Πού να μείνω

καταλύματα που βρίσκονται στην γύρο περιοχή


Περισσότερες ιδέες για το ταξίδι σας

πλησιέστερα σημεία ενδιαφέροντος