Αρχαιολογικό Μουσείο Βραυρώνας

Μαρκόπουλο Μεσογείων, Βραυρώνα


Περιγραφή

Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Βραυρώνος εκτίθενται με τη μορφή της μόνιμης συλλογής, ευρήματα που προέρχονται κυρίως από το γειτονικό ιερό της Βραυρωνίας Αρτέμιδος, τον προϊστορικό οικισμό της Βραυρώνος, αλλά και επιλεγμένα ευρήματα από την ευρύτερη περιοχή των Μεσογείων. Η έκθεση καλύπτει τις περιόδους από την Πρώιμη Χαλκοκρατία έως τη Ρωμαϊκή εποχή. Ανάμεσα στα εκθέματα, σημαντικότερο θεωρείται το σύνολο των γλυπτών από το ιερό της Αρτέμιδος.

Το κτηριακό συγκρότημα του Μουσείου αποτελείται από δύο επίπεδα. Στον όροφο βρίσκεται ο χώρος έκθεσης που αποτελείται από πέντε (5) αίθουσες και ένα (1) αίθριο. Στο κάτω επίπεδο βρίσκονται αποθήκες, εργαστήρια και γραφεία. Το Μουσείο υπάγεται διοικητικά στη Β' Εφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων Αττικής.


Κύριος στόχος της έκθεσης είναι η προβολή των ευρημάτων του γειτονικού ιερού της Βραυρωνίας Αρτέμιδος (γλυπτά, ειδώλια, κεραμική, κοσμήματα κ.λ.π.). Παράλληλα ωστόσο, εκτίθενται και μικρότερα σύνολα από τον προϊστορικό οικισμό της Βραυρώνος (κεραμική, εργαλεία και άλλα αντικείμενα καθημερινής χρήσης) και την ευρύτερη περιοχή των Μεσογείων (μυκηναϊκό νεκροταφείο Περατής, γεωμετρικό νεκροταφείο Μερέντας, Αναβύσσου).


Στο σύνολό τους τα εκθέματα καλύπτουν τις περιόδους από την πρώιμη χαλκοκρατία μέχρι τη ρωμαϊκή εποχή.

Η έκθεση είναι δομημένη θεματικά (π.χ. Βραυρώνα: Αίθουσα γλυπτών, Αίθουσα Κεραμικής και Μικροτεχνίας, Αίθουσα Ειδωλίων) και κατά γεωγραφικές περιοχές (Αίθουσα Μερέντας: γλυπτά, ανάγλυφα και κεραμική, Αίθουσα Αναβύσσου: ευρήματα του γεωμετρικού νεκροταφείου, ευρήματα από την Περατή - μυκηναϊκό νεκροταφείο και τον προϊστορικό οικισμό της Βραυρώνος.


Ενότητες της Έκθεσης

1. Ευρήματα από το γειτονικό ιερό της Βραυρωνίας Αρτέμιδος,

2. Ευρήματα από τον προϊστορικό οικισμό της Βραυρώνος.

3. Ευρήματα από τον αρχαιολογικό χώρο Μερέντας (δήμος Μυρρινούντος),

4. Ευρήματα από την Ανάβυσσο και την Περατή Αττικής.


Ώρες λειτουργίας


Χειμερινό

Τρίτη - Κυριακή: 08:30 - 15:00

Δευτέρα: κλειστά


Εαρινό

Τρίτη - Κυριακή: 08.00-20.00

Δευτέρα: κλειστά


Ενιαίο Εισιτήριο: Ολόκληρο: €3, Μειωμένο: €2

Περιλαμβάνει τον Χώρο και το Μουσείο.
Δημοσιεύθηκε: 1 Ιουν. 2010
Προστέθηκε από: MyTraveler

Πού να μείνω

καταλύματα που βρίσκονται στην γύρο περιοχή


Περισσότερες ιδέες για το ταξίδι σας

πλησιέστερα σημεία ενδιαφέροντος